Team

ONS TEAM


De dierenartsen:

Dierenarts Inge Boere


Als de “senior” van ons team begon ik in 1992 met de praktijk. Ook ik liep als kind al mee met alle collega’s in de buurt: Jos, Fons en Ferdy, tijdens de vakanties was ik bij hen of op de boerderij te vinden om te kijken en te helpen. Dierenarts dat wilde ik worden zolang ik me kan herinneren.
Het pand bij mijn grootouders in Meershoven blijkt al snel te klein en in 2001 verhuisden we naar het huidige adres. Na de nodige verbouwingen in 2010 ben ik vandaag heel trots op ons team en hoe de praktijk is geëvolueerd in al die jaren.
Nog steeds spendeer ik het grootste deel van mijn tijd met evenveel passie en liefde aan de dieren. Zelfs mijn hobby, pottenbakken, heeft zich intussen toegespitst op het maken van pootafdrukjes en urnen voor de dieren.
Zelf woon ik naast de praktijk met mijn 2 zonen Sebastian en Quinten, mijn 2 plusdochters Bo en Jill en mijn partner Kristof. Onze Ramon, de praktijkkat, kennen jullie waarschijnlijk al. Overdag is hij vaak in de praktijk te vinden, maar ’s avonds ligt hij lekker bij ons in de zetel.
Mijn grootste interesse gaat naast de dagelijkse eerste lijns hulp uit naar chirurgie, knaagdieren en het managen van onze praktijk. Natuurlijk ben je nooit te oud op bij te leren en sinds dit jaar school ik me dan ook maandelijks 2 dagen bij in de echografie.

Dierenarts Steven Lemmens

 

De dierenmicrobe beet me al op heel jonge leeftijd. Zo kon ik uren bezig zijn met zoeken naar padden, insecten, krabjes, hagedisjes,... om achteraf weer vrij te laten natuurlijk. Ik maakte bedjes van luciferdoosjes om gestorven muisjes te begraven en legde een hele collectie veren, schedels, eieren en insecten aan. Mijn toekomstbeeld als kleuter om dieren te helpen en verzorgen, en dierendokter te worden is gebleven en waargemaakt met het behalen van mijn diploma in 2011. Al zolang ik mij herinner, heb ik huisdieren. Dit gaat van honden en katten tot dwergpapegaaien, schildpadden, vissen, slangen, geiten en kippen. Ik behandel vrijwel alle huisdieren zoals honden, katten, konijnen, knaagdieren, reptielen, vogels en vissen. Naast de bijzondere diersoorten leg ik mij ook toe op de tandheelkunde bij onze huisdieren. Mijn vrije tijd spendeer ik liefst aan mijn gezin met 2 kinderen ( Starre en Meo) en onze dieren (Pepino de korenslang, dwerggeiten Litse en Letse en onze 3 kippen) 


Dierenarts Chloé Janssen

 

Zoals vele kleine meisjes, droomde ik er ook altijd van om dierenarts te worden. Uiteindelijk heb ik op 18 jaar dan ook de keuze gemaakt om diergeneeskunde te gaan studeren. Na 6 jaar hard studeren in Gent, is mijn droom uitgekomen. Ik heb hierna vrij snel mijn plekje gevonden bij Inge, Steven en Nancy in DAP De Mol. Na enkele jaren deel uit te maken van het team, is dit een tweede thuis geworden. Momenteel woon ik in Maasmechelen bij mijn ouders, maar kijk ik uit naar een huis samen met mijn vriend. Als huisdieren heb ik een zeer eigenzinnige en spraakzame kat genaamd Hindi en een hondje, die haar naam niet gestolen heeft, Snoepie. Na reeds meerdere opleidingen gevolgd te hebben in binnen- en buitenland, ben ik van plan mij in de toekomst nog verder te verdiepen in opthalmologie of oogheelkunde bij onze huisdieren.

De dierenartsassistentes:

Assistente Nancy Janssen


Als klein meisje leefde ik op onze boerderij tussen de varkentjes, onze honden, de katten en mijn pony's.
Het verbaasde dan ook niemand in mijn omgeving dat wanneer de tijd rijp was, ik gekozen heb voor een studie als dierenartsassistente In Geel. Via hun stage ben ik bij DAP De Mol terechtgekomen en heb sindsdien altijd deel uitgemaakt van het team. In tussentijd werkte ik tevens in een kattenhotel en heb ik de kunst van het kattentrimmen bijgeleerd.
In 2018 ben ik met veel trots afgestudeerd als de eerste limburgse catcoach van Felinova. Hierdoor kan ik elke katteneigenaar een hulp bieden bij de socialisatie van kittens, gedragsproblemen, de optimalisatie van de kattenomgeving en een aangepaste vachtverzorging.
Voor en na het werk vind je mij meestal bij mijn paardjes Jelle en Patricio en mijn labrador Hary. Verder geniet ik van de bokkensprongen van onze 2 geiten Belle en Bo en van de verzorging van mijn zwerfkatje(s). Waarvan er eentje (Lucy) zich de prinses van het huis mag noemen.

Assistente Tara Reynders
Al van kinds af interesseerde mij alles wat met dieren en planten te maken had. Alles wat bewoog ,felle kleuren of gekke patronen had, kreeg mijn aandacht. Op de school VABI te Roeselare, waar ik dierenverzorging studeerde, heb ik de mooiste schooljaren gehad. Een job vinden wat met dieren te maken had was niet makkelijk door de verhuis van de zee naar Limburg, maar het bleef mijn ultieme droom. Ik ben blij dat ik mijn kinderdroom kan waarmaken in de praktijk.
In mijn vrije tijd ga ik graag samen met mijn vriend en vrienden naar optredens en festivals met goede rock/metal muziek . Daarnaast vind je me ook al snel in het bos voor een stevige wandeling . Ik vertoef vaak in mijn moestuin samen met de kippen en de ganzen. Ook onze 4 katten; UrIël, Raphaël , Chuck en Billy komen elk op hun beurt om hun portie knuffels en liefde vragen.

De specialisten:

Orthopedie:

Dierenarts Henk Pardon


Henk Pardon is in 1997 afgestudeerd aan de Universiteit van Gent. Vanaf 2006 heeft hij zich uitsluitend toegelegd op orthopedie en werkt hij als orthopedisch chirurg in verschillende praktijken. Henk komt bij ons orthopedische ingrepen uitvoeren zoals onder andere de chirurgische correctie van kruisbandrupturen, patellaluxaties, breuken,… Hij volgt talrijke cursussen en congressen in binnen- en buitenland om over de laatste nieuwtjes in verband met orthopedie op de hoogte te blijven. Daarnaast is Henk ook lid van ESVOT, European Society of Veterinary Orthopeadics and Traumatology.

Echografie en medische beeldvorming: Dierenarts Frederic Bouvez


Frederic Bouvez is in 2002 afgestudeerd aan de Universiteit van Gent. Na zijn studies is hij zich verder gaan toeleggen op echografie. Hij heeft hiervoor talrijke opleidingen gevolgd onder andere aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht en aan The European School of Advanced Veterinary Studies in Zwitserland en Luxemburg. Daarnaast is hij ook lid van ESVCardio, European Society of Veterinary Cardiology. Frederic komt maandelijks in onze praktijk langs. Hij volgt dan onze hartpatiënten op door middel van echografie van het hart. Daarnaast maakt hij ook buikechografieën en doet hij evt. bijkomende onderzoeken zoals puncties en bioptnames.

Ophtalmologie:

Dierenarts Els De Jaeger


Al sinds mijn 10de verjaardag wilde ik enkel dierenarts worden. Gelukkig hadden we thuis veel dieren om al “ervaring’ op te doen (honden, katten, paarden, kippen, vissen, schapen, konijnen en cavia’s). Ik behaalde mijn diploma diergeneeskunde in 1995, ondertussen beoefen ik elke dag nog steeds mijn droomjob. Vanaf het begin van mijn carrière had ik al een bijzondere interesse voor de ogen van dieren. Om hierin extra kennis op te doen volg ik jaarlijks nationale en internationale bijscholingen op hoog niveau. Zo kan ik mijn patiënten steeds up-to-date onderzoeken en behandelen. Ook via werkgroepen komen we met gelijkgezinde vanuit Vlaanderen regelmatig samen om cases te bespreken en ervaringen uit te wisselen. Een keer per maand kom ik in DAP De Mol om daar de doorgestuurde oogpatiënten te behandelen. Naast dierenarts ben ik getrouwd met Ronny en mama van 2 kinderen: Heide en Evan. Samen met hen verzorgen we thuis een 50-tal schapen, een Border Collie, 2 katten, vissen, kippen en zoveel meer. Als er nog tijd overblijft ga ik graag fietsen, zwemmen en tuinieren.

Fysiotherapie:

Elke Vanheusden


Elke is een kinesitherapeut met een grote liefde voor kleine huisdieren zoals honden en katten. Naast kinesitherapie bij de mens heeft ze zich dan ook toegelegd op fysiotherapie bij hond en kat. Hiervoor heeft ze een opleiding gevolgd aan de universiteit van Gent als dierenfysiotherapeut. Elke helpt onze patiënten tijdens de revalidatieperiode na een orthopedische operatie, ongeval of ziekte, in geval van gewrichtsproblemen,… door middel van manuele technieken zoals massage, mobilisatie en oefentherapie.

Spreekuren:

Ma

voorlopig enkel

op afspraak

Di

voorlopig enkel

op afspraak

Wo

voorlopig enkel

op afspraak

Do

voorlopig enkel

op afspraak

Vr

voorlopig enkel

op afspraak

Za

voorlopig enkel

op afspraak

Balie openingsuren:

Ma

9 - 19u

Di

9 - 19u

Wo

9 - 19u

Do

9 - 19u

Vr

9 - 19u

Za

9 - 13u

CONTACT


Maastrichterstraat 46

3740 Bilzen

info@dapdemol.be

089/50 17 38


DIERENARTS VAN WACHT

04/07/2020-05/07/2020


DAP Hof Ter Roye

Rooi 29 bus 1
3740 Bilzen
089/860043