CONTACTEER ONS: 089 50 17 38

Weetjes

Waarvoor kunt u bij ons terecht?


Consultaties:

U kunt bij ons terecht met al uw huisdieren.

Wij behandelen zowel honden, katten, konijnen en knaagdieren als ook vogels, reptielen en pluimvee.

Wij staan graag in voor de gezondheidscontrole van uw dier door middel van (jaarlijkse) check-ups en de vaccinaties.

In geval van ziekte of aandoeningen staan wij klaar om u en uw dier de beste zorgen aan te bieden.

Voor de consultaties kunt u dagelijks bij ons terecht tijdens de vrije spreekuren of na afspraak, maar ook huisbezoeken zijn mogelijk.


De Balie:

De balie is elke dag (behalve op zondag) doorlopend geopend. Aan de balie helpen onze assitenten u gaag bij het afhalen van voeding, medicatie of andere producten. Zij staan steeds klaar om u het nodige advies en allerlei informatie te geven.


Chirurgie:

In onze praktijk worden er dagelijks operaties uitgevoerd, meestal in de voormiddag. De operaties die uitgevoerd worden gaan van de routine ingrepen zoals sterilisaties en castraties tot meer uitgebreide operaties zoals het bv het verwijderen van gezwellen of blaasstenen tot pootamputatie.

Voor orthopedische ingrepen en uitgebreide oogoperaties werken we samen met gastchirurgen Henk en Ellen.

Al onze patiënten worden tijdens de operatie  (met gasnarcose) continu opgevolgd door middel van een monitor die de ademhaling en de hartfrequentie registreert. Dit geeft een zeer veilige narcose. Na de operatie houden we het dier nog graag even onder toezicht, mogelijks in de couveuse, maar meestal mag de patiënt dezelfde dag nog naar huis.


Tandbehandelingen:

Naast operaties, kan u in onze praktijk ook terecht voor tandbehandelingen. Hiervoor zijn wij uitgerust met de nodige gespecialiseerde apparatuur. Bij honden en katten gaat het meestal om het verwijderen van tandsteen. In sommige gevallen dienen er dan ook tandextracties uitgevoerd te worden, mogelijks met het klieven van de tand of het uitboren van wortelresten. Hiervoor volgde dierenarts Steven een bijkomende opleiding.

Naast honden en katten, voeren wij ook tandbehandelingen uit bij konijnen en knaagdieren zoals cavia's, chinchilla's en ratten.


Radiologie/ echografie:

De praktijk beschikt over een modern röntgentoestel met digitale ontwikkelaar.

Op deze manier kunnen wij snel hoog kwalitatieve röntgenfoto's maken, digitaal bewaren en doorsturen.

Voor het uitvoeren van uitgebreidere echografieën werken wij samen met gespecialiseerd collega dierenarts Frederic.


Bloedonderzoek:

Wij beschikken over een bloedanalyseapparaat zodat wij in huis bloedonderzoeken kunnen uitvoeren. We bekomen het resultaat al na enkele minuten en kunnen dus zeer snel ingrijpen indien nodig. Een bloedonderzoek wordt uitgevoerd ter diagnosestelling maar kan ook dienen ter gezondheidscontrole. Een pre-anaesthetisch bloedonderzoek verhoogt de veiligheid van de ingreep.

-Vogelgriep: Wat nu?!-


Voor hoelang moeten wij onze kippen isoleren? en hoe doen we dat?

We kunnen onze kippen isoleren van andere vogels door ze bij ons in huis te nemen ;). Maar dat zou een raar zicht zijn. We kunnen onze kippen ook beschermen door het hok af te schermen met een net. Het net mag niet te grote gaten bevatten. De vreemde vogels zouden er niet door mogen geraken. Nog ene tip wanneer je het net wilt plaatsen, maak dit zichtbaar voor de vreemde vogels, zodat zij er niet in blijven vast hangen.

Wist je dat de vogelgriep ook overdraagbaar is naar ons als mens? Dus wanneer je het hok betreedt en terug weggaat ontsmet je best jouw handen. Moesten er toch nog vreemde vogels op een manier het hok binnen kunnen, ben jezelf toch beschermd. Dit geldt ook wanneer je de hokken verschoond. Voor hoelang de ophokplicht geldig is, is momenteel nog onduidelijk. Dus wings crossed, dat ze snel terug buiten mogen!

Bij verdere vragen kan je ons steeds bellen of e-mailen!

-Product in de kijker: Allerderm-


Heb jij een lieve binnenkat? En toevallig met lange haren? Dan heb je waarschijnlijk vaak last van klitten bij jouw kat in het voorjaar? Wij hebben daar een oplossing voor. Allerderm® is een spot on die de huid en vacht ondersteunt bij jouw kat. Waarom zou je kat last kunnen krijgen van klitten in het voorjaar? Omdat door de verwarming in de winter het bij ons binnen warmer is en daardoor de huid van onze binnenkatten kan uitdrogen. De haren gaan splitsen waardoor er klitten na verloop van tijd ontstaan. Allerderm® is daarom de oplossing. Dit product voedt de haren, ondersteunt de huid en de talgklieren zodat jouw kat binnenkort geen last heeft van deze klitten. Wanneer moet je het toedienen? Dat kan vanaf nu al!

Voor meer informatie kan je altijd bellen, mailen of een berichtje sturen.

Fotowedstrijd:


Heb jij leuke, grappige of schattige foto’s van jouw huisdier? Deel ze met ons! En maak kans op een waardebon van 50 euro of 25 euro aan voeding of verzorgingsproducten voor jouw lieveling! Wat moet je doen? Volg ons op Facebook/Instagram. Deel een leuke foto van jouw huisdier op jouw tijdlijn en tag ons! Over 2 weken maken wij de winnaar bekend! Pluspunten kunnen verdient worden met creatieve foto’s met een creatief tekstje erbij!


STEM NU VIA ONZE FACEBOOKPAGINA OF INSTAGRAM! 


Update: De winnaars zijn bekend gemaakt via Facebook!


#crazycats #crazydogs #cutepictures #cuties #cuteanimals #mamalia #feline #canine #picturechallenge #giveaway #exotics #picturesofyourpets

Kent u Blücare al?


Ken je Blücare al? Toch niet?
Deze korrels sporen vroegtijdig blaasproblemen op bij katten. De korrels kan je toevoegen aan de kattenbak. Het resultaat? De korrels kleuren blauw indien jouw kat lijdt aan blaasproblemen. Dit resultaat kan besproken worden met de dierenarts en op deze manier kunnen we de problemen vroegtijdig opsporen en behandelen.
Vraag ernaar aan de balie tussen 9-19 uur op weekdagen en tijdens het weekend 9-13 uur.

Voor meer informatie: https://www.royalcanin.com/us/cats/products/hdDenk ook aan de beestjes van de beestjes


Het is weer herfst. De slakken en longwormen staan weer in de kijker. En je vraagt je waarschijnlijk af hoe onze lieve viervoeters hier besmet mee raken? Je hond loopt weleens in de tuin, dezelfde tuin waarin de slakken rondkruipen die besmet kunnen zijn met de larven van de dodelijke longwormparasiet. Zo’n slak of zelfs nog maar haar slijmspoor opeten kan je hond besmetten met longworm. Deze migreren verder naar de longen en naar het hart waar ze uiteindelijk een volwassen worm worden. De volwassen wormen leggen dan eitjes die de hond irriteert waardoor ze deze gaan ophoesten en inslikken. Op deze manier passeren ze door het lichaam en komen ze in de natuur terecht. De slakken in de natuur eten deze , ondertussen omgevormde, larfjes dan weer op. De slakken kunnen dit rechtstreeks verder geven aan onze trouwe viervoeter. Maar het proces kan ook doorgaan in een tweede tussengastheer, de kikker. Nog een derde drager van deze parasiet is de vos. De vos is een natuurlijke gastheer van de parasiet die dit via uitwerpselen ook in de omgeving brengt.

Er is een grote variatie aan symptomen. Onze huisdieren worden slomer en hebben een slechtere conditie. Ze eten slecht en vermageren. Onze huisdieren moeten meer hoesten, hebben een benauwde ademhaling en hebben meer last van een longontsteking. Verder kunnen er ook bloedingen aanwezig zijn in de huid, slijmvliezen en longen. In een extreem geval kunnen de bloedvaten verstopt geraken door een overmaat aan wormen. Vervolgens krijgen de dieren een infectie en kunnen ze hieraan overlijden.

Wist je dat 8,6% van de honden met bovenstaande symptomen besmet zijn? En wist u ook dat 3.6% van de honden zonder symptomen besmet zijn!

Hoe kan je dit voorkomen? Het is natuurlijk echt gekkenwerk om elke slak uit de tuin te verwijderen. En dat moet je dan ook nog eens doen op je wandelpad? Voor een goede preventie kan u de risicoplaatsen in uw tuin opruimen. Dit zijn de plaatsen waar er veel bladeren liggen en waar de slak zich dus thuis voelt. Verder raden wij in het najaar 2x een speciale ontworming aan, kom dit product gerust afhalen aan onze balie of vraag ernaar tijdens het consult. Wij helpen je daar graag verder.

Indien je nog vragen hebt over deze beestjes van de beestjes mag je natuurlijk altijd een e-mail info@dapdemol.be sturen of ons bellen: 089/501738.


Consultatie:


Van  maandag tot en met vrijdag tussen 9 en 19 uur.

Zaterdag tussen 9 en 12 uur. 

Enkel op afspraak

Balie:


Van  maandag tot en met vrijdag tussen 9 en 19 uur.

Zaterdag tussen 9 en 13 uur

CONTACT

Maastrichterstraat 46

3740 Bilzen

info@dapdemol.be

089/50 17 38

DIERENARTS VAN WACHT

28/11/2020-29/11/2020


DAP Hof Ter Roye

Rooi 29 bus 1
3740 Bilzen
089/860043