Weetjes

Weetjes

Waarvoor kunt u bij ons terecht?


Consultaties:

U kunt bij ons terecht met al uw huisdieren.

Wij behandelen zowel honden, katten, konijnen en knaagdieren als ook vogels, reptielen en pluimvee.

Wij staan graag in voor de gezondheidscontrole van uw dier door middel van (jaarlijkse) check-ups en de vaccinaties.

In geval van ziekte of aandoeningen staan wij klaar om u en uw dier de beste zorgen aan te bieden.

Voor de consultaties kunt u dagelijks bij ons terecht tijdens de vrije spreekuren of na afspraak, maar ook huisbezoeken zijn mogelijk.


De Balie:

De balie is elke dag (behalve op zondag) doorlopend geopend. Aan de balie helpen onze assitenten u gaag bij het afhalen van voeding, medicatie of andere producten. Zij staan steeds klaar om u het nodige advies en allerlei informatie te geven.


Chirurgie:

In onze praktijk worden er dagelijks operaties uitgevoerd, meestal in de voormiddag. De operaties die uitgevoerd worden gaan van de routine ingrepen zoals sterilisaties en castraties tot meer uitgebreide operaties zoals het bv het verwijderen van gezwellen of blaasstenen tot pootamputatie.

Voor orthopedische ingrepen en uitgebreide oogoperaties werken we samen met gastchirurgen Henk en Ellen.

Al onze patiënten worden tijdens de operatie  (met gasnarcose) continu opgevolgd door middel van een monitor die de ademhaling en de hartfrequentie registreert. Dit geeft een zeer veilige narcose. Na de operatie houden we het dier nog graag even onder toezicht, mogelijks in de couveuse, maar meestal mag de patiënt dezelfde dag nog naar huis.


Tandbehandelingen:

Naast operaties, kan u in onze praktijk ook terecht voor tandbehandelingen. Hiervoor zijn wij uitgerust met de nodige gespecialiseerde apparatuur. Bij honden en katten gaat het meestal om het verwijderen van tandsteen. In sommige gevallen dienen er dan ook tandextracties uitgevoerd te worden, mogelijks met het klieven van de tand of het uitboren van wortelresten. Hiervoor volgde dierenarts Steven een bijkomende opleiding.

Naast honden en katten, voeren wij ook tandbehandelingen uit bij konijnen en knaagdieren zoals cavia's, chinchilla's en ratten.


Radiologie/ echografie:

De praktijk beschikt over een modern röntgentoestel met digitale ontwikkelaar.

Op deze manier kunnen wij snel hoog kwalitatieve röntgenfoto's maken, digitaal bewaren en doorsturen.

Voor het uitvoeren van uitgebreidere echografieën werken wij samen met gespecialiseerd collega dierenarts Frederic.


Bloedonderzoek:

Wij beschikken over een bloedanalyseapparaat zodat wij in huis bloedonderzoeken kunnen uitvoeren. We bekomen het resultaat al na enkele minuten en kunnen dus zeer snel ingrijpen indien nodig. Een bloedonderzoek wordt uitgevoerd ter diagnosestelling maar kan ook dienen ter gezondheidscontrole. Een pre-anaesthetisch bloedonderzoek verhoogt de veiligheid van de ingreep.

-FLEXADIN: het perfecte snoepje voor jouw viervoeter-


Flexadin  advanced® is een voedingssupplement ter ondersteuning van de gewrichten. Deze kauwbrokjes kan je geven als snoepje of bij het eten.

Het bevat Boswellia, UCII, omega 3 vetzuren en vitamines. De ideale samenstelling om je kat of hond met beginnende of gevorderde kraakbeenschade te ondersteunen en soepeler te laten bewegen. Ze hebben dagelijks maar 1 chew nodig, ongeacht het gewicht.

Nog meer vragen? Bel of mail ons gerust, wij helpen je graag verder.

-Hoe groeit mijn hond?-


Kleine hondenrassen groeien over het algemeen sneller dan reuzenrassen. Hoe komt dit? En hoe groeit mijn puppy dan?

 

Jouw viervoeter neemt gedurende de eerste maanden snel in spiermassa toe. Dit gewicht wordt dan nog door een week skelet gedragen. Om blijvende schade te voorkomen is het van belang je hond in deze periode te ontzien. Daarom mag je maar beperkte tijd met jouw puppy wandelen en vermijd ook trappen en grote sprongen.

 

Voor het uitgroeien van jouw pup tot een gezonde volwassen hond is uitgebalanceerde voeding van essentieel belang. Naast de kwaliteit en samenstelling van het voedsel, is de hoeveelheid en daarmee de energietoevoer belangrijk voor een evenwichtige groei.

 

Geef je een pup meer voeding dan hij nodig heeft dan wordt dit omgezet in groei dit in tegenstelling tot bij de volwassen hond waarbij dit wordt omgezet in vet. Omdat de pup slank blijft, is het voor de eigenaar moeilijk om de juiste hoeveelheid voeding in te schatten. Daarom raden wij een puppyvoeding aan die volgens de volwassen grootte van jouw puppy.

 

Voor een gezonde skelet- en gewrichtsontwikkeling is het belangrijk dat de hond niet te snel groeit. De gewichtsontwikkeling kan je controleren a.d.h.v. een groeicurve.

Is mijn harnas correct?


Een leuk weetje over harnassen bij huisdieren. We zien vaak huisdieren een harnas dragen die de vrije beweging het dier op de een of andere manier belemmert.

Maar waar moet een harnas dan precies aan voldoen?

• Een harnas in de vorm van een Y hindert niet aan de keel en nek

• Geen riem voor de borst die de schouders en de bovenarmen tegenhoudt

• De schouderbladen moeten volledig vrij blijven om ongehinderd te kunnen bewegen

• Er is best een buik- en rugband aanwezig om stevig aan te sluiten en het dier zich niet kan lostrekken.

PerfectFit® is een harnas die deze criteria kan afvinken en specifiek werd ontwikkeld om een zo comfortabel mogelijke beweging toe te laten. Door zijn ergonomische pasvorm wordt hij dan ook aangeraden door dierenartsen, gedragstherapeuten en orthopedisch deskundigen.

Ieder onderdeel kan volledig op maat afgesteld worden en ze zijn sinds kort verkrijgbaar in onze praktijk.

Voor een pasmomentje maak je best een afspraak bij 1 van de assistentes 089/50.17.38


Een kinésist voor mijn hond?


Een kinesist voor mijn hond? Ja hoor dat is er zeker! Maar waarom juist?

  • Sneller herstel & genezing
  • Minder verlies van spierkracht
  • Pijnverlichting

Het dier kan z'n energie op een verantwoorde manier kwijt.

Wanneer is zo’n behandeling nu echt zinvol? Bij welke aandoeningen?

  • Revalidatie na operatie
  • Allerlei letsels van het bewegingsstelsel
  • Artrose en ouderdomsklachten
  • Nog zoveel meer indicaties

Het verbetert het welzijn, de functionaliteit, de levenskwaliteit en de conditie van je huisdier.