Onze diensten

Katten:  Inge & Steven hebben een brede kennis over jullie huiskatten. Onze dierverpleegkundige Nancy is een felinova catcoach. Wij proberen voor de katten steeds een aangepast en zo stress-vrij mogelijk onderzoek te laten plaatsvinden. Zo deelden wij bijvoorbeeld onze wachtzaal op in een 'Catcorner' en een 'Doggyplace' zodat ook tijdens wachten de stress tot een minimum gereduceerd wordt.

Hond:

Onze dierenartsen hebben een brede kennis over honden. Wij proberen in onze wachtzaal honden te scheiden van de andere diersoorten.


Knaagdieren & konijnen:

Onze dierenartsen hebben een brede kennis over deze dieren en blijven zich bijscholen over de knaagdieren en konijnen. Daarnaast is Steven aangesloten bij de Werkgroep voor Bijzondere Huisdieren.


Exoten:

Dierenarts Steven heeft zich gespecialiseerd in exoten, vissen & vogels.

Fret:

Dierenarts Steven heeft ook kennis over de fretten. Voor een afspraak met jouw fret kan je steeds bij hem terecht.

Balie: De balie is elke dag (behalve op zondag) doorlopend geopend. Aan de balie helpen onze dierverpleegkundigen je graag bij het afhalen van voeding, medicatie of andere producten. Zij staan steeds klaar om je het nodige advies en allerlei informatie te geven.

Consultatie: Je kan bij ons terecht met al je huisdieren. Wij behandelen zowel honden, katten, konijnen en knaagdieren als ook vogels, reptielen en pluimvee. Wij staan graag in voor de gezondheidscontrole van je dier door middel van (jaarlijkse) check-ups en de vaccinaties. In geval van ziekte of aandoeningen staan wij klaar om de beste zorgen aan te bieden. Voor de consultaties kan je dagelijks bij ons terecht op afspraak.

Microscopie: Met behulp van microscopie kunnen wij in de praktijk diverse stalen onderzoeken, zoals stoelgang, oorsmeer en bepaalde puncties.

Chirurgie: In onze praktijk worden er dagelijks operaties uitgevoerd, meestal in de voormiddag. De operaties die uitgevoerd worden gaan van de routine ingrepen zoals sterilisaties en castraties tot meer uitgebreide operaties zoals het bv het verwijderen van gezwellen of blaasstenen tot pootamputatie. Voor orthopedische ingrepen werken we samen met gastchirurg Henk Pardon Al onze patiënten worden tijdens de operatie  (met gasnarcose) continu opgevolgd door middel van een monitor die de ademhaling en de hartfrequentie registreert. Dit geeft een zeer veilige narcose. Na de operatie houden we het dier nog graag even onder toezicht, mogelijks in de couveuse, maar meestal mag de patiënt dezelfde dag nog naar huis.

Tandheelkunde: Naast operaties, kan u in onze praktijk ook terecht voor tandbehandelingen. Hiervoor zijn wij uitgerust met de nodige gespecialiseerde apparatuur en dentale RX. Bij honden en katten gaat het meestal om het verwijderen van tandsteen. In sommige gevallen dienen er dan ook tandextracties uitgevoerd te worden, mogelijks met het klieven van de tand of het uitboren van wortelresten. Hiervoor volgde dierenarts Steven een bijkomende opleiding. Naast honden en katten, voeren wij ook tandbehandelingen uit bij konijnen en knaagdieren zoals cavia's, chinchilla's en ratten.


Voedingsadvies: een correcte voeding is belangrijk voor de gezondheid van jouw huisdier. De soort voeding weerspiegelt zich in hun algemene conditie, de vachtstaat, tanden, spijsvertering, spieren, gemoedstoestand, … In die zin kan voeding een belangrijke rol spelen in preventie van gezondheidsproblemen.

Bloedonderzoek: Wij beschikken over een bloedanalyse apparaat zodat wij in huis bloedonderzoeken kunnen uitvoeren. We bekomen het resultaat al na enkele minuten en kunnen dus zeer snel ingrijpen indien nodig. Een bloedonderzoek wordt uitgevoerd ter diagnosestelling maar kan ook dienen ter gezondheidscontrole. Een pre-anaesthetisch bloedonderzoek verhoogt de veiligheid van de ingreep.

Digitale radiografie: RX opnamen kunnen snel en ter plaatse genomen worden. Met behulp van de nieuwe technieken kan op deze manier dus ook een correcte diagnose worden gesteld.

Inhalatie anesthesie: Een veilige verdoving is uiteraard cruciaal. Voor elke patiënt wordt er individueel gestreefd naar de anesthesie met het minste risico.

Echo cardio: In samenwerking met dierenarts Frederic Bouvez is er iedere eerste donderdagnamiddag van de maand een echonamiddag. Tijdens deze sessies kunnen er diverse echografieën gebeuren. Eén van de meest voorkomende echografieën is een echocardio / hartecho. Hierbij wordt er gekeken naar de verschillende onderdelen van het hart, worden metigen gedaan, problemen vastgesteld en indien nodig medicamenteus behandeld.

Perfect Fit Harnas: Voor een anatomisch correct en ergonomisch harnas moet je bij onze dierverpleegkundigen zijn. Zij hebben beide een opleiding gevolgd voor het passen van een harnas op maat van jouw huisdier. De harnassen kan je aankopen na een pasmoment op afspraak. Het harnas kan zowel voor honden als voor katten en konijnen.

Urine onderzoek: onze praktijk beschikt over een sediview analyzer & vetlab urine stick lezer. Op deze manier kunnen kristallen, bacteriën en cellen in de urine opgespoord worden. De urine kan onderzocht worden in onze praktijk waardoor jij dus ook snel de uitslag hebt.

Echografie: Onze praktijk is uitgerust met een echografietoestel.
Een sonde stuurt ultrasone (niet-hoorbare) geluidsgolven doorheen het lichaam om zo de verschillende organen in beeld te brengen. Dat kan nodig zijn om tot een correcte diagnose te komen, om een patiënt op te volgen, om een drachtdiagnose te stellen. Voor een echografie dient je huisdier acht uur nuchter te zijn, zodanig dat we een zo helder mogelijk inwendig beeld krijgen. Een echografie kan meestal zonder verdoving. In de weinige gevallen dat sedatie toch nodig is, is het ook belangrijk dat het dier nuchter is.

Hospitalisatie: Bij al onze patiënten zorgt het team voor aan een aangenaam en zo stress-vrij mogelijk verblijf. Wij werken ook met een aparte hospitalisatie voor hond, kat en knaagdier.

Orthopedie: In samenwerking met dierenarts Henk Pardon gebeuren er ook orthopedische ingrepen in de praktijk. Als onze diagnostiek uitwijst dat een orthopedische ingreep nodig is, wordt hij gecontacteerd om een afspraak voor chirurgie vast te leggen. Wij zorgen voor de narcose, hij voor de ingreep.