Team

ONS TEAM

 

De dierenartsen:

Dierenarts Inge Boere

 

In 1991 met onderscheiding afgestudeerd aan de faculteit diergeneeskunde te Gent optie kleine huisdieren, startte zij in 1992, na verschillende interims, haar eigen praktijk te Meershoven, bij haar grootouders. Al snel bleek dit pand te klein en in 2001 verhuisde de praktijk naar de Maastrichterstraat. Ondertussen is dit pand in 2010 ook weer dubbel zo groot geworden om een goede dienstverlening te kunnen blijven garanderen.

Inge woont naast de praktijk met haar 2 zonen Sebastian en Quinten.

Haar interesse gaat vooral uit naar chirurgie en knaagdieren.

Dierenarts Steven Lemmens

 

In 2011 met onderscheiding afgestudeerd aan de faculteit diergeneeskunde te Gent, optie gezelschapsdieren vervolledigt hij, na 2 interims en enkele jaren in een andere praktijk te hebben gewerkt, ons team sinds augustus 2014. Naast de algemene diergeneeskunde is hij eveneens gespecialiseerd in de bijzondere dieren (voornamelijk reptielen, maar ook vogels en vissen) en tandbehandelingen bij hond en kat. Hij schoolt zich hierin steeds bij en is lid van de werkgroep bijzondere dieren.

Steven is in juli 2015 vader geworden van een zoontje 'Starre' en als huisdieren heeft hij 2 korenslangen, kippen en dwerggeitjes.

 

Dierenarts Chloé Janssen

 

In 2016 met onderscheiding afgestudeerd aan de faculteit diergeneeskunde te Gent, optie gezelschapsdieren versterkt zij sinds september 2016 ons team.

Zij houdt zich voornamelijk bezig met de algemene eerste lijn diergeneeskunde.

In de toekomst wenst zij zich verder te specialiseren in ophtalmologie.

Chloé heeft thuis een Jack Russel Snoepie en een kat Hindi.

De dierenartsassistentes:

Assistente Nancy Janssen

 

Heeft na haar stage hier in 2007 altijd connectie gehad met de praktijk. In 2009 is ze afgestudeerd aan de toen nog Katholieke Hogeschool Kempen te Geel, als bachelor agro-en biotechnologie met specialisatie dierenartsassistente. Vervolgens heeft ze 3 jaar parttime hier gewerkt in combinatie met Sterkliniek Kusters te Maastricht. Daar werkte ze ook met veel plezier in het kattenhotel “De gelaarsde kat”. Omstreeks 2011 vervolledigde ze haar extra opleiding als kattentrimmer. Vanaf 2012 werd zij fulltime lid van ons team.

Buiten haar werk vind je haar vooral bij haar paard Jelle en op wandel met haar hond Kimmy. Ze heeft ook 2 geitjes Bel en Bo. Verder houdt ze heel veel van lezen, naar concertjes gaan en actieve paardrijvakanties.

 

De specialisten:

Orthopedie:

Dierenarts Henk Pardon

 

Henk Pardon is in 1997 afgestudeerd aan de Universiteit van Gent. Vanaf 2006 heeft hij zich uitsluitend toegelegd op orthopedie en werkt hij als orthopedisch chirurg in verschillende praktijken. Henk komt bij ons orthopedische ingrepen uitvoeren zoals onder andere de chirurgische correctie van kruisbandrupturen, patellaluxaties, breuken,… Hij volgt talrijke cursussen en congressen in binnen- en buitenland om over de laatste nieuwtjes in verband met orthopedie op de hoogte te blijven. Daarnaast is Henk ook lid van ESVOT, European Society of Veterinary Orthopeadics and Traumatology.

Echografie en medische beeldvorming: Dierenarts Frederic Bouvez

 

Frederic Bouvez is in 2002 afgestudeerd aan de Universiteit van Gent. Na zijn studies is hij zich verder gaan toeleggen op echografie. Hij heeft hiervoor talrijke opleidingen gevolgd onder andere aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht en aan The European School of Advanced Veterinary Studies in Zwitserland en Luxemburg. Daarnaast is hij ook lid van ESVCardio, European Society of Veterinary Cardiology. Frederic komt maandelijks in onze praktijk langs. Hij volgt dan onze hartpatiënten op door middel van echografie van het hart. Daarnaast maakt hij ook buikechografieën en doet hij evt. bijkomende onderzoeken zoals puncties en bioptnames.

Opthalmologie:

Dierenarts Ellen Van Eynde

 

Ellen Van Eynde is in 2001 afgestudeerd aan de Universiteit van Gent. In 2007 is ze haar eigen praktijk begonnen in Lille-Wechelderzande. Daarnaast is ze zich gaan verdiepen in de oogheelkunde van de kleine huisdieren. Hiervoor heeft ze talrijke opleidingen gevolgd waaronder het trainingsprogramma Veterinary Ophtalmology aan The European School of Advanced Veterinary Studies. In 2014 is ze gestart aan een certificaat opleiding aan de BSAVA (British Small Animal Veterinary Association) in het Verenigd Koninkrijk. Na jaren hard studeren en vele stages heeft ze sinds kort haar certificaat als oogspecialist behaald. Ellen komt elke maand bij ons langs om onze oogpatiëntjes te onderzoeken en eventueel te opereren.

Fysiotherapie:

Elke Vanheusden

 

Elke is een kinesitherapeut met een grote liefde voor kleine huisdieren zoals honden en katten. Naast kinesitherapie bij de mens heeft ze zich dan ook toegelegd op fysiotherapie bij hond en kat. Hiervoor heeft ze een opleiding gevolgd aan de universiteit van Gent als dierenfysiotherapeut. Elke helpt onze patiënten tijdens de revalidatieperiode na een orthopedische operatie, ongeval of ziekte, in geval van gewrichtsproblemen,… door middel van manuele technieken zoals massage, mobilisatie en oefentherapie.

Spreekuren:

Ma 10 - 11u 16 - 19u

Di 10 - 11u 16 - 19u

Wo 10 - 11u 16 - 19u

Do enkel op afspraak

Vr 10 - 11u 16 - 19u

Za 10 - 12u

Balie openingsuren:

 

Ma 9 - 19u

Di 9 - 19u

Wo 9 - 19u

Do 9 - 19u

Vr 9 - 19u

Za 9 - 13u

 

CONTACT

Maastrichterstraat 46

3740 Bilzen

 

info@dapdemol.be

 

089/50 17 38

DIERENARTS VAN WACHT

Je kan ons steeds telefoneren voor overleg, wij zijn 24/7 telefonisch bereikbaar.

 

8 en 9 september 2018

DAP Vandersanden

 

Strodorp 41

 

3620 Veldwezelt

 

089/72.17.76